Връщане на продукти

Информация за връщане на продукт

ViaSaborna прилага Директива 83/2011/ЕС на Европейския парламент и на Съвета относно правата на потребителите.

Тук може да намерите основни положения относно правата при връщане на продукти. За повече информация, моля вижте Общите условия за ползване на уеб сайта.

Потребителски права при отказ от договора, сключен от разстояние

Имате право да се откажете от договора, сключен от разстояние за направена поръчка в рамките на 30 календарни дни, без изрично задължение да посочвате причината за Вашето решение.

Срокът за отказ от договора, сключен от разстояние изтича след 30 календарни дни, считано от деня на доставката за съответния продукт.

За да упражните правото си на отказ от договора, моля следвайте тези стъпки:

1. Отидете в Профила си и изберете секция Връщане на продукти. Там ще откриете направените от Вас поръчки, както и тези, които подлежат на връщане. Изберете поръчка, след това – продукт/и, количество и причина за връщане.

2. Въведете точен адрес, от който да вземем пратката. Може да изберете адрес, на който вече сме доставяли пратки или да добавите нов. Цената на всяко връщане в секция Връщане на продукти в Моят профил, направени чрез попълване на Формуляра за връщане, е на стойност 3 лв. за всеки един генериран формуляр и се осъществява чрез нашите партньорски куриерски фирми.

Може да върнете продукта по друг, избран от Вас начин, в рамките на 14 дни от упражняването на правото на отказ от договора, сключен от разстояние.

3. Изберете метод на плащане. Ако поръчката, която искате да върнете, е платена с кредитна или дебитна карта, сумата ще бъде върната по сметката, свързана с Вашата карта. Ако сте платили чрез друг метод, може да изберете сумата да бъде върната по същия метод, банков път в сметка по Ваш избор или като ваучер на стойност, равна на стойността на върнатата поръчка. Ваучерът може да бъде използван за плащане на бъдещи поръчки от ViaSaborna.

4. Щом връщането бъде регистрирано, ще бъдете информирани чрез имейл и SMS за статуса на върнатата поръчка:

Ще бъдете информирани, когато връщането пристигне в нашия склад.

Щом проверим статуса на върнатите продукти, ще бъдете информирани дали всички условия за връщане са изпълнени.

Ако сте избрали да получите сумата за връщане като ViaSaborna ваучер, ще получите и ваучер код.

Ако сте избрали да получите сумата по банков път, ще Ви информираме, когато плащането е извършено.

Последици от връщане на продукт

При връщане на поръчка ViaSaborna ще възстанови всички суми, получени от ваша страна, включително, ако е приложимо, разходите за доставка, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 календарни дни от датата , на която е постъпило доказателство от вас, че сте върнали съответния Продукт. ViaSaborna не се задължава да възстанови допълнителните разходи за доставка, ако изрично сте избрали доставка, различна от най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от ViaSaborna.

ViaSaborna запазва правото си да отложи изплащането на сумите, докато не получи продуктите обратно или докато потребителят не докаже, че е изпратил обратно продуктите, в зависимост от това кое от двете събития настъпи по-рано.

Потребителят отговаря само за намаляване стойността на продуктите, причинено от боравене с тях, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто функционирането на продуктите.

Обобщение

Какво да направите, ако искате да върнете продукт?

Отидете в Профила си и изберете секция Връщане на продукти и следвайте стъпките описани там.
Алтернативно може да върнете продукти на адрес София, ул: Съборна 14, магазин "Cesare Paciotti", като междувременно уведомите ViaSaborna за това на посочените в сайта телефони. За целта може да използвате формуляра за връщане, който ще намерите в Общите условия за ползване на уеб сайта. В този случай Вие поемате всички куриерски разходи за връщането на продукта/ите.